Saturday, October 13, 2007

Asociaal parkeren

<b>Als je in Amsterdam woont en met de auto op weg naar huis bent, dan komt op een gegeven moment (un momento dado) de vraag op ?Is er nog wel een parkeerplekje voor mijn auto?. Het antwoord op deze vraag is mede afhankelijk van de wijk waarin je woont, de lengte van je auto, je eigen inparkeerkwaliteiten, maar bovenal afhankelijk van het parkeergedrag van je mede parkeerders.</b>

De eerste afhankelijkheden komen in de toekomst vast nog wel eens ter sprake in deze blablablog, dit stukje gaat over de invloed van de medebestuurders op jouw parkeermogelijkheden!

Klik op ?Lees vervolg? en kom meer teweten over het parkeergedrag van de gemiddelde automobilist in Amsterdam.

Het parkeergedrag van de gemiddelde automobilist in Amsterdam
De automobilist is voor wat betreft zijn of haar parkeergedrag, net als de vliegtuigspotter, in te delen in een aantal categorien.

De automobilist met de te grote auto
Deze heeft een zo een grote auto dat de auto alleen al de plek van twee middenklassers of drie smarts inneemt. Steeds vaker zie je de automobielen van het type Hummer en andere vehikels de schaarse parkeerruimte inpikken. Zie onderstaande foto voor een voorbeeld.

De midden-in-het-vak parkerende automobilist
Deze parkeert de auto bij voorkeur precies midden in de opengelaten ruimte, zodat er geen andere auto meer voor of achter past. Op deze manier wordt de ruimte voor twee gedegradeerd tot een ruimte voor één. Het is natuurlijk wel lekker makkelijk in- en uitparkeren!
Een goed voorbeeld vastleggen viel niet mee, want sinds ik bezig ben met dit stukje lijkt het wel of de buurtgenoten dat weten, en ze parkeren de laatste tijd al veel netter. Maar onderstaande foto geeft een aardig idee over deze automobilist.
Een probleem blijft natuurlijk: ?Welke bestuurder heeft hier de meeste schuld?? Heeft de witte wel netjes geparkeerd en hebben daarna de andere auto?s de ruimte opengelaten, of is de witte hier de hoofdschuldige?

De asociale automobilist
Anders dan bij de vorige categorie, is hier altijd heel duidelijk wie de schuldige is. Het gaat hier niet om de ruimte die opengelaten wordt tot de volgende auto, maar de ruimte die opengelaten wordt tot aan het begin van het parkeervak. De ruimte die opengelaten wordt, geeft direct de mate van asociaalheid aan. Wordt deze ruimte overigens weer te groot, verandert de asociale automobilist in een sociale, want dan past er alweer een andere auto is. Wel wordt deze automobilist dan vaak gedwongen tot een uiterst sociaal parkeergedrag. Onderstaande foto geeft een aardig idee over verschillende mate van sociaal parkeergedrag.

En nu?
Tot zo ver de categorien, maar wat moet er gebeuren? Kan de gemeente Amsterdam iets doen (parkeergeld afhankelijk maken van lengte voertuig, inparkeerkwaliteit van bestuurder en sociaal gehalte van het inparkeren)? Nee, daar valt niets van te verwachten, het parkeergeld is bedoeld om zoveel mogelijk geld binnen te halen met zo weinig mogelijk inspanning. Moet de burger zelf actie ondernemen? Misschien wel, zullen we allemaal beginnen met het uitdelen van groene, gele en rode asociaal-parkeren-kaarten?

1 Comments:

Blogger SIMON PATCHIN said...

Hoe u uw ex-minnaar/partner/vriend/vriendin/vrouw of echtgenoot terug kunt krijgen?

Het breekt mijn hart om te weten dat mensen zo veel pijn hebben dat ze wanhopig hun liefdesleven terug willen krijgen. Voor iedereen die nu pijn heeft, ik wil dat je je geen zorgen meer maakt, want je ex-minnaar/partner zal bij je terugkomen zodat je je weer heel kunt voelen en dat meen ik echt. Toen mijn vrouw me verliet, was Lord Zakuza de man met wie ik contact opnam die me hielp om mijn vrouw binnen 48 uur terug te krijgen met zijn krachtige spreuk en ik kan nooit de dag vergeten dat ik Lord Zakuza bedoelde, want zijn spreuken verrichten GROTE WONDEREN. Neem nu contact op met Lord Zakuza, want hij is als een God op aarde die je EX-liefhebber binnen 48 uur terug kan krijgen met zijn krachtige spreuk. Via onderstaande gegevens kunt u met hem in contact komen.


WhatsApp/bel/sms: +1 740 573 9483
Website via: lordzakuzaspells.com
E-mail via: Lordzakuza7 @ gmail. com

12:09 PM  

Post a Comment

<< Home

jobs
jobs Counter