Friday, May 04, 2007

PVDA Graaier Guusje Ter Horst - Privégebruik dienstauto burgemeester onderzocht

Privégebruik dienstauto burgemeester onderzocht
(Novum) - De Belastingdienst onderzoekt het gebruik van dienstauto's van burgemeesters in meerdere gemeenten. Dat schrijft minister van Binnenlandse Zaken Guusje Ter Horst (PvdA) aan de Tweede Kamer. Vorige week werd al duidelijk dat het gebruik van de dienstauto's van de burgemeesters van de vier grote steden en de commissarissen van de Koningin (CvdK) zijn onderzocht.
Privé-gebruik van de dienstauto kan tot fiscale bijtelling leiden, tenzij de auto in een jaar niet meer dan vijfhonderd kilometer voor privédoeleinden is gebruikt. Ter Horst verwacht een naheffing te krijgen voor het gebruik van haar dienstauto over de periode waarin ze burgemeester van Nijmegen was.

De CvdK's worden gecompenseerd via het provinciefonds, waarin zes ton extra is uitgetrokken voor het gebruik van de dienstwagen tussen 2001 en 2005. Binnenkort wordt overlegd over de compensatie voor burgemeesters. Ter Horst heeft partijgenoot en minister van Financiën Wouter Bos gevraagd dit overleg voor zijn rekening te nemen 'om iedere schijn van belangenverstrengeling te voorkomen'.

De Partij voor de Vrijheid (PVV) vraagt Ter Horst donderdag waarom ze 'nu pas' meldt dat ze als burgemeester haar dienstauto gebruikte voor privé-reizen en nevenfuncties. De PVV vindt het in alle gevallen ongepast als een burgemeester de dienstauto voor privé-doeleinden gebruikt. De partij wil ook weten of Ter Horst dit ook aan de Kamer zou hebben gemeld als de Belastingdienst het gebruik van dienstauto's alleen in de vier grote steden zou onderzoeken.


Copyright, Novum


Weer een PVDA graaier in de bocht

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

jobs
jobs Counter