Thursday, December 28, 2006

Pro-aso wetgeving m.b.t. vuurwerk

De afgelopen weken zijn bij de politie van Amsterdam al rond de zeshonderd meldingen binnengekomen van vuurwerkoverlast. Daarbij valt op dat jongeren vaak zeer zware stukken vuurwerk tot ontploffing brengen waarmee de nodige vernielingen zijn aangericht, liet de politie donderdag weten.

Het gaat volgens een woordvoerster bijvoorbeeld om beschadigde brievenbussen, bushokjes of ruiten. Ook komen meldingen binnen over geluidsoverlast. Het is hoofdzakelijk baldadigheid van de jeugd die voor de overlast zorgt, aldus de politie. Het is niet bekend of er meer of minder vuurwerkmeldingen zijn dan voorgaande jaren.

De Amsterdamse politie merkt dat vooral de illegale Chinese rollen en de zogenaamde lawinepijlen nog steeds erg in trek zijn.

Daarnaast zijn zeer zware strijkers aangetroffen. De politie heeft in Amsterdam tot nu toe circa 5500 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen.

De straffen voor vuurwerkoverlast zijn natuurlijk veel te laag. Waarom niet gewoon 1000,- E per overtreding. Kunnen de jongens de rest van het jaar voelen wat voor hufters ze zijn.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

jobs
jobs Counter