Wednesday, June 06, 2007

Crimefighters met lef: Ronald Sørensen & Peter van Heemst

Ook de jan modaal heeft recht op een schone leefomgeving. In Rotterdam hebben PVDA en Leefbaar er oog voor.

Ma 4 Jun 2007 - Metro, Job Halkes
De graffiti in Rotterdam lijkt steeds verder op te rukken. Niet alle deelgemeenten slagen er in om de strijd tegen de verfspuiters te winnen. In Noord bijvoorbeeld telde Leefbaar Rotterdam 275 graffitiboodschappen. Voor de PvdA en Leefbaar Rotterdam is de maat vol.

“IK ERGER ME groen en geel als ik overal weer de graffiti zie opduiken”, vertelt fractievoorzitter Peter van Heemst. Ook hij krijgt steeds meer signalen over oprukkende graffiti. “Op de Hoogstraat bijvoorbeeld staat een container, die er echt niet uitziet. Dat is absoluut geen reclame voor de stad en nodigt anderen uit om hetzelfde te doen.” Volgens hem laat de gemeente het afweten als het gaat om de graffitibestrijding. De PvdA wil daarom komende donderdag met de verantwoordelijk wethouder Lucas Bolsius (Buitenruimte) afspraken maken voor een nieuw offensief. “Dit moet met wortel en tak worden uitgeroeid.”

Leefbaar Rotterdam wil lokgraffiti inzetten om daders te pakken
OOK LEEFBAAR Rotterdam ergert zich aan de ‘kunst’ door de stad. “Dit is significant voor wat er met de stad gebeurt”, aldus fractievoorzitter Ronald Sørensen. “Het is weer die zachte aanpak. De daders en de ouders moeten hard worden aangepakt. Gewoon de kosten voor de schoonmaak van de kinderbijslag afhalen.” Ook wil hij een hogere pakkans door het inzetten van lokgraffiti. “Zet gewoon een merkteken van een andere groep in een bepaald gebied en wacht af tot er iemand komt die het overspuit.”

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

jobs
jobs Counter