Saturday, August 04, 2007

Last van hangjongeren? Zorg dat ze snel vertrekken!

Laatste nieuws:

Persbericht MO Groep: Klik hier

(Persbericht jan 2007)
Introductie Mosquito® Mark II: Klik hier

Mosquito® project voorgedragen voor Politie Innovatie Prijs (PIP) 2006
(bron: Min.BZ)

(13/11/2006)
TNO Industrie en Techniek rapport bevestigt veiligheid van Mosquito.

(29/9/06)
Proef met Mosquito bij twee basisscholen in Capelle aan den IJssel succesvol.
Politie Rotterdam Rijnmond biedt rapport aan Gemeente aan.

(Beide rapporten zijn voor belanghebbenden op aanvraag verkrijgbaar)

Hangjongeren leveren op veel plaatsen ernstige overlast op. De Mosquito® biedt in veel gevallen een effectieve, snelle en goedkope oplossing.

Door plaatsing van een Mosquito® ultrasoon geluidssysteem wordt een beperkt gebied onaantrekkelijk voor hangjongeren zonder dat dit hinder voor passanten en omwonenden veroorzaakt. Het geluid van de Mosquito® wordt vrijwel alléén door jongeren (tot ~25 jaar) gehoord en na korte tijd als zo irritant ervaren dat ze weg zullen gaan.

De Mosquito® lost het algemene probleem van hangjongeren niet op. Zwaardere en duurdere middelen als hekken, camera's en samenscholingsverboden doen dat overigens ook niet. De Mosquito kan wel helpen bepaalde gevoelige locaties te ontzien zonder dat daar extra politieinzet voor nodig is.
Zo kan een schoolplein tot een bepaalde tijd beschikbaar blijven voor jeugd uit de buurt en vanaf een bepaald moment “virtueel op slot gaan” zodat de kans op vervuiling, beschadigingen en overlast voor de buurt wordt verminderd. Trappenhuizen, winkelingangen, parkeergarages e.d. kunnen zo worden gevrijwaard van overlast.

Vaak zijn niet de jongeren of hun gedrag het echte probleem maar de plaatsen en tijden waarop het gebeurd. Door de jongeren te bewegen een andere locatie te zoeken is daarom niet gezegd, dat daarmee ook het probleem verplaatst wordt.
Wat wel gebeurt is dat buurtbewoners die soms al jaren geplaagd worden door ernstige vormen van overlast hun rechtmatige rust wordt teruggegeven. Hierdoor kan het draagvlak voor ander beleid gericht op de hangjongeren in een buurt een breder draagvlak vinden.

Meer informatie over het product, de werking, veiligheid, mogelijke toepassingen, montage, prijzen en voorwaarden vindt u op deze website.

http://www.rhinegroup.nl/main.php

Labels:

3 Comments:

Blogger tinnituskatteverjager said...

Hoogfrequent geluid veroorzaakt oorsuizingen, hoofdpijn, oorpijn, misselijkheid en duizeligheid. Heb je last van deze hoge pieptonen? Meld het! Dit is belangrijk want tot nu toe zijn er nergens klachten bekend. www.pieptonen.nl telefoon 06 49 13 77 77.

11:46 AM  
Anonymous Anonymous said...

Rhinegroup is niet meer de enige die Mosquito toestellen levert tegen hangjongeren. Er is nu ook een tweede bedrijf van start gegaan die adviezen geeft. De tarieven liggen daar vele malen lager. Zo kost het slechts 25 euro voor een goede oplossing. Meer informatie? www.hoogfrequentgeluid.nl

5:32 PM  
Anonymous Anonymous said...

Je kunt de volgende stappen ondernemen als je hinder hebt van deze pieptoon van de Mosquito of een piep apparaat dat in de tuin staat opgesteld:

1. GGD.
2. Aan je huisarts (indien je oorklachten krijgt)
3. De gemeente waar het geluid actief is.
4. www.http://nsg.nl (Nederlandse Stichting Geluidshinder)
5. Aangifte bij de politie (ik zie dat dit meestal wordt gedaan maar dat is niet afdoende)
6. Tweede kamerleden aanschrijven. De SP, D'66, GroenLinks, Partij voor de Dieren en meestal is de PvdA tegen dit geluid. Maar helaas geen meerderheid. Ook de PVV (Dion) is tegen.
7. Raadsleden aanschrijven van je gemeente inclusief college van B&W.
8. De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit hiervan berichten.
9. Audiologisch centrum aanschrijven.
10. Dierenbescherming en andere dieren belanghebbenden
11. http://www.kattenverjager.pieptonen.nl je ervaring delen op forum, social media etc.
12. Je klacht laten weten aan de fabrikant die dat product maakt.
13. Eventueel collectieve rechtszaak steunen tegen het gebruik van deze (schadelijke) apparaten: www.rechtspraak.nu/dossiers/mosquitos-moeten-verboden-worden/
14. Bericht aan www.nvvs.nl

11:28 PM  

Post a Comment

<< Home

jobs
jobs Counter