Saturday, October 07, 2006

Jaap Jongejan CNV BedrijvenBond slapjanus (Vlaardingen)

VLAARDINGEN - In een uitgaansgebied in Vlaardingen zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee agenten lichtgewond geraakt, nadat ambulancebroeders hulp van de politie hadden ingeroepen omdat ze zich bedreigd voelden. Dat meldde een woordvoerder van de politie.
Het ambulancepersoneel was toegesneld om een mogelijk bewusteloos persoon te helpen aan de Westhavenkade. De man zou gewond zijn geraakt door een vechtpartij. Om nog onbekende redenen dreven boze omstanders de broeders in het nauw en werden ruiten van hun ambulance in geschopt. Toen politiemannen te hulp kwamen keerde een menigte van ongeveer 250 man zich tegen hen.

De afgelopen jaren waren er regelmatig incidenten met ambulancepersoneel. De CNV BedrijvenBond luidde in augustus de noodklok. Voorzitter Jaap Jongejan pleitte voor een voorlichtingscampagne.

Volgens hem komt de agressie vaak voort uit onwetendheid van de omstanders. Zij begrijpen vaak niet dat een slachtoffer niet meteen wordt afgevoerd.

Slapjanus reactie van Jaap. Het eeuwige begrip tonen voor de aso. Ongelooflijk dat een werknemers bond zo'n slapjanus accepteert. Een mes in de rug van zijn eigen medewerkers. Over de rug van de betalende CNV leden een voorlichtingscampagne lanceren. Waarom niet gewoon straffen en voorvolgen voor dood door schuld of iets dergelijks?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

jobs
jobs Counter