Saturday, October 07, 2006

Beverwijk - Gaaies vernielt kerkhoven

Beverwijk - Vernielingen op kerkhoven Grote Kerk en Goede Raad

Beverwijk - ‘Asociaal’, ‘Wie doet nu zoiets?’ en ‘De dader moet flink gestraft worden!’ Zomaar een aantal reacties van boze buurtbewoners rondom de Grote Kerk in Beverwijk waar dit weekend op het kerkhof een aantal grafstenen omver werden getrokken. Ook bij de Goede Raad Kerk aan de Arendsweg werden vernielingen gepleegd. Bij de Grote Kerk sneuvelden naast een aantal grafstenen ook een glazen deur en een raampje

Ook bij de Goede Raad Kerk aan de Arendsweg zit de schrik er goed in. Hier is het voor eerst sinds de ingebruikname van het Kerkhof in 1915 dat er zoiets is gebeurd.
‘Een bewoonster van de flat aan de Galgenweg hoorde rumoer in de nacht van vrijdag op zaterdag. Ze heeft nog de politie gebeld, maar die konden het kerkhof niet op omdat het op slot zat’, aldus een van de vrijwilligers die maandag al om zeven uur begonnen met het repareren van de schade. Ook de pastor van de kerk heeft de schrik in de benen: ‘al ben ik wel blij dat het bij het vernielen is gebleven en er geen hakenkruizen of iets dergelijks te vinden zijn. Dan beledig je ook nog eens een hele bevolkinsgroep.’ Naast de grafstenen, werden ook hier verschillende beelden en bloemstukken vernield.

Kunnen we ze het gaaies niet gewoon alles afpakken wat hen dierbaar is (uitkering, inboedel etc)?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

jobs
jobs Counter