Sunday, July 30, 2006

Honden los laten lopen: Asociaal

Ik heb een ontzettende hekel aan al die hondenbezitters die hun honden los laten lopen. Vanmiddag ben ik weer zo iemand tegengekomen onder het joggen.
Die mensen schijnen niet te begrijpen dat anderen bang kunnen zijn van hun grote zwarte Bello.
En ik ben terecht bang, want ik ben al diverse keren gebeten.

En altijd weer zeggen die aso-bazen: "Hij doet niets!" Ja, ja, ondertussen...

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Andere honden worden ook gebeten. Asociaal dus.

6:20 PM  
Anonymous Anonymous said...

Wat is een Pitbull?
De Pitbullterriër, kortweg Pitbull, is verwant aan rassen zoals de Engelse Staffordshire Bull Terriër en de American Staffordshire Terriër. Laatstgenoemde rassen zijn beiden door de FCI (overkoepelende internationale kynologische organisatie) erkend. De Pitbull heeft geen stamboom. Omdat de Pitbull niet als ras erkend is, is de officiële aanduiding ‘hond van het Pitbullterriërtype’. Een Pitbull is daarmee niet aanwijsbaar op grond van zijn afstamming maar op grond van zijn uiterlijke kenmerken. Daarom spreken we liever over Pitbullachtigen. Pitbullachtigen betreffen merendeels stamboomloze American Staffordshire Terriërs en kruisingen van deze honden. Ze worden onder meer gekenmerkt door hun brede kaken en atletische bouw. Alertheid en waakzaamheid is geboden bij het bezit van deze honden: de passie tot vechten is net als de krachtige lichaamsbouw genetisch bepaald. Bovendien geeft de Pitbullachtige nauwelijks dreigsignalen af waardoor deze in zijn gedrag voor mens en dier onvoorspelbaar kan zijn. Een Pitbullachtige vraagt om een eigenaar die zich bewust is van de eigenschappen van zijn dier en dan ook zijn verantwoordelijkheid in de publieke omgeving neemt. GEEN ASOCIAAL DUS!


Moet ik bang zijn voor ‘die’ honden?
Dit hangt af van de situatie. Een eigenaar die verstandig met zijn hond omgaat en weet over welke specifieke eigenschappen de hond bezit, zal er voor zorgen dat zijn hond geen gevaar kan vormen voor mens en dier. De honden vormen, vanwege hun genetische aanleg tot vechten, met name een gevaar voor andere honden. Helaas zijn er toch nog aso-eigenaren, die hun hond bijzonder lief hebben maar geen weet hebben van dreigende agressie en genetische aanleg. Ze zullen zich niet realiseren dat hun hond niet los kan en/of zonder muilkorf kan wandelen. Ook is spelen met andere honden voor deze honden niet weggelegd omdat wanneer de hond volwassen is hij liever met andere honden vecht dan speelt. Kortom: maak de hond af en sluit de aso-eigenaar op in een sociale werkplaats als de hond los of zonder muilkorf loopt.

6:28 PM  
Anonymous Anonymous said...

muilkorf ??? dat moet je vooral NIET doen, dan wordt je hond juist aggressief... Ikzelf heb een amstaff, ik kan geen betere knuffel-, speel-, waak-, of gezelschapshond aanraden. wij hebben ook een labrador (vlgs experts het voorbeeld vd brave hond), maar deze wildebras kan nog véél leren van de stafford. ps: een hond vecht niet om te vermoorden, het gaat om rangorde. Vanaf het moment 1vd2 onderdanig gedrag vertoond houd het gevecht (spel) op.

2:22 PM  
Anonymous Anonymous said...

Wij zijn in het rijke bezit van een Staffordshire bullterrier met de naam Buck. Wij mogen zeggen dat we ontzettend gebofd hebben dat we deze lieve trouwe hond op 1-jarige leeftijd hebben kunnen overnemen van mensen die geen tijd meer voor hem hadden ivm hun nieuwe drukke banen.
We zijn met hem op cursus gegaan en het spelen met andere honden gaat hem prima af. Maar dan; loslopende honden op straat en in het bos. Hij is nu reeds ( terwijl aangelijnd) een keer of 5 aangevallen door oa een Labrador, Mechelse herder, een of andere Jachthond en een herder-kruising. Buck gromt maar doet niets terug. En excuses van de hondeneigenaren? Nee hoor!! Buck heeft al een paar flinke lelijke littekens alsof ie een vechthond is. Ik ben bang dat mijn lieve Staffie het straks goed beu is en terug gaat vechten.
Zou niet vreemd zijn, zeg nu zelf. Tja, en wie is dan de gevaarlijke agressieve hond? Juist ja; De Staffordshire bullterrier.....
Mensen, denk na voor je je hond los laat lopen, en lijn m aan als je een andere hond nadert om deze toestanden te voorkomen. Dat is pas sociaal !
Zo dat moest ik even kwijt.

Pauline

8:44 AM  

Post a Comment

<< Home

jobs
jobs Counter